Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Belgicku obvinili šiesteho podozrivého z parížskych útokov

Na snímke francúzski vojaci hliadkujú na bulvári Champs-Élysées s Víťazným oblúkom v pozadí po piatkových teroristických útokoch v Paríži 16. novembra 2015. Foto: TASR/AP

Belgické bezpečnostné sily však stále pátrajú po predpokladanom spolupáchateľovi parížskych atentátov Salahovi Abdeslamovi.

Brusel 27. novembra (TASR) - Belgické úrady vzniesli obvinenia z terorizmu voči šiestemu podozrivému v súvislosti s parížskymi útokmi z 13. novembra. K tomuto kroku pristúpili po štvrtkovej sérii domových prehliadok v metropole Brusel a na juhu Belgicka, informovala dnes agentúra Reuters.

Belgická federálna prokuratúra vzniesla obvinenia z účasti na vraždách súvisiacich s terorizmom a na činnosti teroristickej skupiny voči nemenovanému mužovi zadržanému počas zásahu v Bruseli.

Dve ďalšie osoby, ktoré zaistili vo štvrtok vo východobelgickom meste Verviers, prepustili na slobodu. Podľa verejnoprávnej televízie RTBF išlo o brata a otca obvineného muža, o ktorom dnes informovala prokuratúra.

Belgický súd dnes okrem toho nariadil mesiac trvajúcu vyšetrovaciu väzbu pre dvoch z podozrivých, ktorí boli zadržaní pri predchádzajúcich zásahoch.

Belgické bezpečnostné sily stále pátrajú po predpokladanom spolupáchateľovi parížskych atentátov Salahovi Abdeslamovi, ktorý je momentálne najhľadanejším mužom Európy. Podľa niektorých správ sa už v Európe nenachádza, ale je na ceste do Sýrie.