Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Belgický princ sa zranil pri lyžovačke v rakúskych Alpách

Princ Laurent Foto: TASR/AP

Princ Laurent je tretím potomkom kráľa Alberta a v Rakúsku je na dovolenke s manželkou a tromi deťmi.

Brusel 20. februára (TASR) - Belgický princ Laurent utrpel zranenie počas lyžovačky v tirolských Alpách v Rakúsku.

Spravodajský server VRT s odvolaním sa na hovorcu Univerzitnej nemocnice v Innsbrucku Johannesa Schwambergera informoval, že 49-ročný princ nie je v ohrození života. Podľa belgických médií si princ počas lyžovačky poranil brucho, čo však nikto oficiálne nepotvrdil.

Princ sa zranil v pondelok pri zrážke s iným lyžiarom, do nemocnice ho prijali v utorok na pozorovanie, spresnil hovorca podľa denníka La libre Belgique.

Dodal, že na dnes sú naplánované ďalšie vyšetrenia a na ich základe lekári rozhodnú, kedy princa z nemocnice prepustia. Podľa hovorcu sa tak stane najneskôr v piatok.

Princ Laurent je tretím potomkom kráľa Alberta a v Rakúsku je na dovolenke s manželkou a tromi deťmi. Ako pripomína agentúra DPA, princ sa často objavuje na stránkach belgickej tlače, keďže rád jazdí nedovolenou rýchlosťou, bez konzultácií s vládou podniká diplomatické cesty a v minulosti mal blízke kontakty s líbyjským vedením.

Ako pripomína agentúra AP, počas lyžovačky v Rakúsku sa vážne zranil aj brat holandského následníka trónu Willema-Alexandra, princ Johan Friso, ktorého pred rokom v rakúskych Alpách zasypala lavína a odvtedy je v kóme.