Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Belgická polícia zatkla bratov podozrivých z plánovania útokov

Vojak hliadkuje v uliciach Bruselu. Foto: TASR/AP

Nourredine H. a Hamza H. boli zadržaní v rámci protiteroristickej operácie.


Brusel 30. júla (TASR) - Belgická polícia zatkla dvoch bratov podozrivých z plánovania útokov, informovala dnes spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na tamojšiu prokuratúru.

Nourredine H. (33) a Hamza H. boli zadržaní v rámci protiteroristickej operácie. Polícia vykonala domové prehliadky, strelné zbrane ani výbušniny ale nenašla.

Podľa prokuratúry nebola zistená ani súvislosť dvojice s marcovými bombovými útokmi v Bruseli, pri ktorých zahynulo 32 ľudí. K útoku sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS).

Jedného zo zadržaných bratov obvinili, druhého prepustili na slobodu

Jedného z dvoch zadržaných bratov Hamzu H. prepustili na slobodu. Druhý zo zadržaných Nourredine H. (33) čelí však podľa informácií prokuratúry obvineniu z pokusu o vraždu teroristického charakteru a navyše aj z členstva v teroristickej skupine.

Informovali o tom tamojšie médiá, ako aj rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Oboch mužov zadržali pri piatkových večerných raziách v Monse a Liége. V západobelgickom Monse a jeho okolí polícia vykonala sedem domových prehliadok, v Liége na východe Belgicka jednu. Nenašli sa pri nich podľa oznámenia prokuratúry ani strelné zbrane, ani výbušniny.