Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Vzbura v lietadle zabránila repatriácii imigranta

Ilustračné foto polície Foto: TASR/AP

Polícia potvrdila, že uvedený incident spôsobil oneskorenie odletu.

Brusel 18. augusta (TASR) - Nútenú repatriáciu nelegálneho imigranta z Belgicka do Kamerunu v stredu prekazila "vzbura" na palube lietadla, ktoré ho malo dopraviť naspäť do vlasti. Belgický denník La Libre Belgique to uviedol dnes vo svojom internetovom vydaní.

Správu pre tlačovú agentúru Belga potvrdil aj generálny riaditeľ cudzineckého úradu Freddy Roosemont, podľa ktorého "šesť ľudí na palube lietadla vyvolalo vzburu".

K incidentu došlo pred odletom do kamerunskej metropoly Douala, keď nelegálneho prisťahovalca posadili do zadnej časti lietadla dvaja agenti, ktorí ho na ceste mali sprevádzať.

"Keď boli všetci ľudia na palube, Kamerunčan začal kričať a došlo k vzbure. Traja Francúzi, dvaja Nemci a jeden Kamerunčan boli donútení vystúpiť z lietadla spolu s prepravovaným nelegálnym prisťahovalcom," uviedol hovorca belgickej federálnej polície Peter De Waele. Dodal, že aktéri "vzbury" boli predvolaní na výsluch.

Polícia potvrdila, že uvedený incident spôsobil oneskorenie odletu.

Roosemont upozornil, že nečakaná udalosť na palube lietadla nič nemení na osude repatriovaného Kamerunčana. K novému pokusu o jeho návrat do domovskej krajiny, opäť za prítomnosti policajnej eskorty, dôjde ešte v priebehu tohto týždňa.