Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Belgicko zatiaľ nepátra po možnom belgickom pôvode útočníka z Burgasu

Pohľad na autobus s izraelskými turistami zničený po stredajšej bombovej explózii na letisku v bulharskom Burgase. Foto: TASR/AP

Hovorca kráľovskej prokuratúry Lieve Pellens pre agentúru Belga potvrdil, že žiadny vyšetrovací spis v tomto smere neexistuje.

Brusel 26. júla (TASR) - Belgické úrady zatiaľ nemôžu potvrdiť fámy, že samovražedný atentátnik z Burgasu, ktorý 18. júla zaútočil na autobus s Izraelčanmi, je belgického pôvodu, uviedla dnes agentúra Belga.

Dôvodom je samotná skutočnosť, že belgická prokuratúra zatiaľ nedostala nijaké indície zo strany bulharských vyšetrovateľov o údajnej belgickej identite samovražedného útočníka z Burgasu.

Hovorca kráľovskej prokuratúry Lieve Pellens pre agentúru Belga potvrdil, že žiadny vyšetrovací spis v tomto smere neexistuje.

Agentúra sa odvolala aj na bulharskú rozhlasovú stanicu BNR, že ani zo strany vyšetrovateľov útoku na autobus nebola potvrdená takzvaná belgická stopa.

"Dozvedeli sme sa o podobných fámach, ktoré už prebrali niektoré médiá, ale zatiaľ sme neboli kontaktovaní zo strany bulharských úradov," uviedol Pellens. A dodal, že ak sa tak stane a bulharská strana požiada kráľovskú prokuratúru o pomoc pri vyšetrovaní tohto prípadu, Belgicko bude maximálne ústretové.