Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Títo ďalší Trumpovi ministri zložili prísahu

Ilustračná snímka prísahy. Foto: TASR/AP

Do Trumpovho tímu tak pribudli nový minister bývania a rozvoja miest a minister energetiky.

Washington 3. marca (TASR) - Bývalý neurochirurg Ben Carson zložil v noci nadnes slávnostnú prísahu ako nový minister bývania a rozvoja miest vo vláde prezidenta USA Donalda Trumpa.

Carson povedie rezort s 8300 zamestnancami a rozpočtom približne 47 miliárd dolárov.

Carsonovo ministerstvo spravuje miliardy dolárov určených na pomoc ľuďom s nízkymi príjmami. Presadzuje tiež zákony o bývaní a ponúka chudobnejším Američanom poistenie hypoték.

Bývalý guvernér Texasu Rick Perry zložil prísahu ako minister energetiky

Bývalý guvernér amerického štátu Texas Rick Perry zložil v noci nadnes slávnostnú prísahu ako nový minister energetiky v administratíve prezidenta Donalda Trumpa.

Počas schvaľovacieho híringu pred senátnym výborom pre energetiku a prírodné zdroje Perry prisľúbil, že bude podporovať rozvoj americkej energetiky vo všetkých jej podobách: od ťažby ropy a plynu cez jadrovú energetiku po veterné a solárne elektrárne. Podľa vlastných slov mieni spolupracovať aj s vedcami, ktorí skúmajú problematiku klimatických zmien.

V roku 2011 Perry vyhlásil, že sa bude snažiť o zrušenie federálneho ministerstva energetiky; od svojich slov sa však neskôr dištancoval.