Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Berlusconi reaguje dobre na liečbu, tvrdí jeho lekár

Silvio Berlusconi, archívne foto. Foto: TASR/AP

Bývalý šéf talianskej vlády mal v posledných rokoch viacero zdravotných problémov vrátane nákazy koronavírusom v roku 2020.

Rím 8. apríla (TASR) - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi reaguje na jednotke intenzívnej starostlivosti dobre na nasadenú liečbu. Uviedol to v sobotu lekár, ktorý ho lieči pre pľúcnu infekciu. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AP a ANSA.

Alberto Zangrillo, ktorý je zároveň primárom oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny v milánskej nemocnici San Raffaele, uviedol, že Berlusconi je zvyknutý na liečbu reagovať najlepšie, ako vie.

"Napriek tomu, že je v dôsledku ťažkej choroby v zložitej situácii, reaguje na liečbu dobre," uviedol Zangrillo. Tento lekár pritom počas týždňa potvrdil, že 86-ročný Berlusconi trpí chronickou myelomonocytovou leukémiou.

V sobotu Berlusconiho v nemocnici navštívil jeho dlhoročný poradca Gianni Letta. "Má sa lepšie, ako som očakával," uviedol Letta s tým, že Berlusconi sa chce uzdraviť. "Vždy, keď si stanoví nejaký cieľ, tak ho dosiahne," povedal Letta novinárom pred nemocnicou.

Berlusconiho hospitalizovali v stredu. Bývalý šéf talianskej vlády mal v posledných rokoch viacero zdravotných problémov vrátane nákazy koronavírusom v roku 2020. V roku 2016 podstúpil operáciu srdca a už niekoľko rokov nosí kardiostimulátor. Okrem toho prekonal aj rakovinu prostaty.