Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Bernie Sanders: Rumuni majú rýchlejší internet, to je neprijateľné

Demokratický kandidát na amerického prezidenta a senátor Vermontu Bernie Sanders. Foto: TASR/AP

Reakcia Rumunov na seba nedala dlho čakať; niektorí si robili zo Sandersa žarty, iní sa urazili.

Bukurešť 3. marca (TASR) - Demokratický uchádzač o prezidentskú kandidatúru na USA Bernie Sanders urazil značný počet Rumunov, informovala dnes agentúra AP.

Sanders totiž v stredu na Twitteri kritizoval nízku rýchlosť internetu v USA. "Ľudia žijúci v Bukurešti, v Rumunsku, majú dnes prístup k oveľa rýchlejšiemu internetu než väčšina USA. To je neprijateľné a musí sa to zmeniť," napísal Sanders.

Reakcia Rumunov na seba nedala dlho čakať; niektorí si robili zo Sandersa žarty, iní sa urazili.

Jeden z nich na Twitteri vyzval USA, aby zrušili vízovú povinnosť pre Rumunsko, aby jeho inžinieri mohli vycestovať do USA a vyriešiť tam problém s internetom.

Ďalší vytvoril plagát pre Sandersovu kampaň s nápisom: "Vráťme americkému internetu obrovskú rýchlosť: Napadnime Rumunsko!"




Jedna z rumunských cestovných kancelárií dokonca ponúkla Sandersovi letenku, aby "prišiel a zažil náš skvelý internet. Môžete neobmedzene tweetovať. Príďte aj s priateľom, letenky sú na nás".

Časť Rumunov sa však cítila dotknutá. Jeden z nich na Twitteri napísal, že Sandersov odkaz vyzerá tak, ako keby mal pocit, že Američania "sú oprávnení byť lepší ako všetci ostatní", čo je "veľmi neúctivé".