Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Biden má náskok v počte voliteľov, začal zaostávať na Floride

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Oproti prvým čiastkovým výsledkom však začal Biden tesne zaostávať za Trumpom v jednom z najdôležitejších štátov, na Floride - aktuálne v pomere približne 48 ku 50 percentám.

Washington 4. novembra (TASR) - Demokratický prezidentský kandidát Joe Biden vedie v počte voliteľov pred republikánskym prezidentom USA Donaldom Trumpom. Po sérii víťazstiev v ďalších štátoch, v ktorých sa uzavreli volebné miestnosti, má náskok v počte voliteľov v pomere 91:73, informovala stanica Fox News.

Biden najnovšie podľa amerických médií zvíťazil v ďalších siedmich štátoch - Connecticute, Delaware, Illinois, Marylande, Massachusetts, New Jersey a na Rhode Islande.

Donald Trump si pripísal ďalšie víťazstvá v Alabame, Mississippi, Oklahome, Tennessee a Arkansase.

Oproti prvým čiastkovým výsledkom však začal Biden tesne zaostávať za Trumpom v jednom z najdôležitejších štátov, na Floride - aktuálne v pomere približne 48 ku 50 percentám. Víťaz na Floride si na svoje konto pripíše 29 hlasov voliteľov.

Ak viacero kľúčových štátov zverejní výsledky dostatočne rýchlo, jeden z kandidátov môže získať potrebnú väčšinu hlasov (270) z celkového počtu voliteľov (538) aj bez toho, aby bolo známe, kto vyhral v iných štátoch.