Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Bieloruské úrady údajne zadržali militantov

Alexander Lukašenko. Foto: TASR/AP

Podľa prezidenta A. Lukašenka cvičili podozriví teroristi v táboroch v Bielorusku a na susednej Ukrajine, pričom financovaní boli cez Poľsko a Litvu.

Moskva 21. marca (TASR) - Bieloruské úrady zadržali "desiatky" militantov, ktorí boli financovaní zo zahraničia, uviedol dnes bieloruský prezident Alexander Lukašenko.

"Práve sme zadržali desiatky bojovníkov, ktorí pripravovali ozbrojené provokácie," povedal podľa štátnej tlačovej agentúry Belta Lukašenko. Presný počet zadržaných militantov však neuviedol.

Podľa Lukašenka cvičili podozriví teroristi v táboroch v Bielorusku a na susednej Ukrajine, pričom financovaní boli cez Poľsko a Litvu.

Lukašenkovo vyhlásenie prišlo deň po tom, ako povedal, že západné tajné služby využívajú v Bielorusku na vyvolávanie nepokojov a destabilizáciu jeho režimu "piatu kolónu".

V Bielorusku sa tento mesiac konali veľké demonštrácie, ktorých sa v celej krajine zúčastnili tisíce ľudí. Protestovali proti zavedeniu novej dane, ktorú musia platiť nezamestnaní. Ďalšie demonštrácie sú naplánované na tento víkend.