Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Bielorusov, ktorí chceli informácie o zadržaných blízkych, zatkli tiež

Na snímke bieloruskí polícajti prichádzajú zablokovať ulicu počas protivládneho protestu v centre Minska 25. marca 2017. Foto: TASR/AP

V sobotu bolo v metropole na nepovolenom proteste proti autoritárskej vláde prezidenta Alexandra Lukašenka zatknutých okolo 400 ľudí.


Minsk 26. marca (TASR) - Polícia v bieloruskom hlavnom meste Minsk zatkla dnes demonštrantov, ktorí požadovali informácie o tom, kde sa nachádzajú ich priatelia a príbuzní zadržaní pri rozháňaní sobotňajšieho masového protivládneho protestu.

Organizácia na ochranu ľudských práv Viasna uviedla, že dnes bolo zatknutých približne 30 ľudí. Patrili k 100 osobám, ktoré sa snažili zhromaždiť na centrálnom námestí Minska.

V sobotu bolo v metropole na nepovolenom proteste proti autoritárskej vláde prezidenta Alexandra Lukašenka zatknutých okolo 400 ľudí. Lukašenko počas 23 rokov pri moci potláča odpor aj nezávislé médiá.

Demonštrantka Elena Hončarová pred svojím dnešným zatknutím uviedla: "Bielorusko sa zmenilo na väznicu. Veď nie je rozdiel v tom, kde sedíte - či v cele alebo doma."