Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Maďarský premiér si na dovolenke doprial spánok, ale aj ranný beh.

Na fotografii maďarský premiér Viktor Orbán. Foto: TASR

Orbán sa ubytoval v nemenovanom chorvátskom hoteli priamo na pobreží. Nesprevádzala ho žiadna ochranka.

Budapešť 22. augusta (TASR) - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán sa vrátil po takmer trojtýždňovej dovolenke na chorvátskom ostrove Krk domov. Informoval o tom dnes denník Blikk s poznámkou, že niekoľko dní pri Jadranskom mori strávili s premiérom aj jeho deti.

Orbán sa ubytoval v nemenovanom hoteli priamo na pobreží, čo je pre neho dôležitou podmienkou. "Premiér si nepotrpí na luxus. Na ostrove Ugljan si pred pár rokmi vybral súkromný dom a na ostrove Mljet strávil dovolenku v trojhviezdičkovom hoteli. Vždy si však vyberal miesto s výhľadom na more a okolité ostrovy," povedal denníku šéf budapeštianskeho úradu Spoločenstva chorvátskeho cestovného ruchu Marin Skenderovič, ktorý často organizoval premiérovi chorvátsku dovolenku a niekoľkokrát ho aj osobne sprevádzal.

Podľa jeho slov Orbán miluje more, plavbu loďou, ryby a plody mora. "Ak na dovolenku prišiel vyčerpaný, prvé dni dlho spával, potom však zaradil do programu ranné behanie," dodal Skenderovič.

Z tohtoročnej dovolenky predsedu vlády prenikla na verejnosť jedine informácia čašníka reštaurácie v Punate. Ten na Facebooku zverejnil fotografiu, na ktorej je zachytený s Orbánom.

Premiéra podľa Blikku nesprevádzala počas dovolenky žiadna ochranka a aj vozidlo si riadil sám.