Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Blízko Japonska zaznamenali silné podmorské zemetrasenie

Silné vlnobitie v ostrove. Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Miesto vzniku otrasov sa nachádzalo v desaťkilometrovej hĺbke, približne 280 kilometrov juhovýchodne od japonského pobrežného mesta Kamaiši a 320 kilometrov východne od jadrovej elektrárne Fukušima.

Tokio 20. septembra (TASR) - Oblasť Tichého oceánu blízko východného pobrežia japonského ostrova Honšu zasiahlo podmorské zemetrasenie s magnitúdou 6,1, prípadné následky však zatiaľ nie sú známe. Agentúry AP a DPA o tom dnes informovali s odvolaním sa na údaje americkej geologickej služby USGS, ktorá sleduje zemetrasenia na celom svete.

Miesto vzniku otrasov sa podľa USGS nachádzalo v desaťkilometrovej hĺbke, približne 280 kilometrov juhovýchodne od japonského pobrežného mesta Kamaiši a vyše 320 kilometrov východne od jadrovej elektrárne Fukušima, zničenej zemetrasením a cunami v roku 2011.

Uvedené zemetrasenie, zaznamenané vo štvrtok o 02.37 h miestneho času (dnes 18.37 h SELČ), nastalo necelých 24 hodín po ničivých otrasoch s magnitúdou 7,1 v Mexiku, odkiaľ hlásia najmenej 225 obetí na životoch a rozsiahle materiálne škody.