Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Objavili sa amatérske zábery prvých momentov po havárii MH-17

Foto: youtube

Na videu, urobenom mobilom, zobrazuje situáciu len niekoľko minút potom, čo lietadlo havarovalo.

Bratislava 17. novembra (Teraz.sk) - Na sociálnych sieťach sa objavilo nové amatérske video, zachytávajúce hrozné následky havárie malajzijského lietadla Malaysia Airlines MH17 vo východnej Ukrajine 17. júla 2014.

Na videu, urobenom mobilom, zobrazuje situáciu len niekoľko minút potom, čo lietadlo havarovalo. Šokovaní obyvatelia na mieste mohli vidieť, ako masívny stĺp čierneho dymu stúpa k oblohe.


Autentické amaterské video:





Ľudia sa ponáhľajú s vedrami s vodou, aby v okolí zahasili horiace trosky.

Video overila Associated Press, ktorá ju získala zo zdroja, ktorý si neželal byť menovaný.

Boeing 777 letel z Amsterdamu do Kuala Lumpur. K zostreleniu lietadla malajzijskej spoločnosti došlo 17. júla nad východnou Ukrajinou pri obci Hrabove, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Doteraz boli identifikované pozostatky 289 obetí. Tím holandských vyšetrovateľov tragického konca letu MH17 je stále na mieste tragédie.

Spojené štáty na základe svojich satelitných snímok tvrdia, že stroj zostrelili raketou zem-vzduch proruskí separatisti. Rusko hovorí o tom, že stroj zostrelilo ukrajinské bojové lietadlo. Zostrelenie lietadla tiež viedlo k zhoršeniu už aj tak napätých vzťahov medzi Moskvou a Západom.

Zábery zverejnili agentúra AP, RT (Russia Today) i RTL.