Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Boje na východe Ukrajiny si vyžiadali ďalšie štyri obete

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V posledných dvoch dňoch ukrajinské vládne sily zaznamenali zo strany protivníka nárast ostreľovania z mínometov i diel, ako aj nasadenie tankov.

Kyjev 17. februára (TASR) - Boje na východe Ukrajiny si za uplynulých 24 hodín vyžiadali životy ďalších troch vojakov vládnych síl. Desať vojakov utrpelo zranenia, informovala dnes agentúra Ukrinform. O život prišiel aj jeden civilista a ďalšia dvaja boli zranení.

Situácia v zóne, kde sa odohráva vládna protiteroristická operácia (ATO), sa opäť vyostrila, konštatoval dnes náčelník generálneho štábu ukrajinskej armády Viktor Muženko na stretnutí s vojenskými atašé akreditovaných krajín.

Dodal, že v posledných dvoch dňoch ukrajinské vládne sily zaznamenali zo strany protivníka nárast ostreľovania z mínometov i diel, ako aj nasadenie tankov. Tanky boli vo štvrtok použité napríklad na ostreľovanie mesta Avdijivka.

Muženko uviedol, že ukrajinské jednotky, ktoré plnia úlohy v zóne ATO, "majú právo adekvátne reagovať na všetky prípady porušenia dohody o prímerí". Zdôraznil pritom, že paľba z pozícií ukrajinskej armády je "mnohonásobne menej intenzívna" ako zo strany protivníka. Jeho akcie sú "často nekoordinované".