Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Bomba v juhovýchodnom Turecku zabila štyroch policajtov

Záchranári sa snažia vyprostiť obete po bombovom útoku v prevažne kursdkom meste Diyarbakir na juhovýchode Turecka, 16 januára 2017 Foto: TASR/AP

Podľa informácií tureckej štátnej tlačovej agentúry má incident na svedomí Strana kurdských pracujúcich (PKK), ktorá je v Turecku zakázaná.

Istanbul 16. januára (TASR) - Štyria policajti dnes zahynuli a ďalší dvaja sa zranili pri výbuchu bomby v prevažne kurdskom meste Diyarbakir na juhovýchode Turecka.

Podľa informácií tureckej štátnej tlačovej agentúry Anadolu bomba umiestnená na okraji cesty vybuchla v blízkosti miestnej univerzity. Za vinníkov agentúra označila Stranu kurdských pracujúcich (PKK), ktorá je v Turecku zakázaná.

Zranených previezli do fakultnej nemocnice, ktorá je súčasťou univerzity v Diyarbakire. Okolnosti útoku sú predmetom vyšetrovania.

Obnovenie konfliktu medzi tureckými bezpečnostnými silami a kurdskými bojovníkmi na juhovýchode Turecka si minulý rok vyžiadalo tisíce obetí.

Za posledný rok sa v Turecku odohralo 30 vážnejších násilných útokov, ktoré spáchali extrémisti z organizácie Islamský štát (IS) či kurdskí militanti.