Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Bomba vo vozidle zabila na Ukrajine Ruskom vymenovaného predstaviteľa

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Vo vozidle v meste Starobiľsk v Luhanskej oblasti explodovalo popoludní neznáme zariadenie, uviedla miestna pobočka ruského Vyšetrovacieho výboru.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 1. apríla (TASR) – Bomba umiestnená vo vozidle zabila v pondelok v Ruskom kontrolovanej časti východu Ukrajiny predstaviteľa okupačnej správy. S odvolaním sa na miestnych predstaviteľov o tom informovala agentúra AFP, píše TASR.

Vo vozidle v meste Starobiľsk v Luhanskej oblasti explodovalo popoludní "neznáme zariadenie", uviedla miestna pobočka ruského Vyšetrovacieho výboru. Zabitým je podľa nej zástupca riaditeľa štátneho centra služieb pre vzdelávacie organizácie samozvanej Luhanskej ľudovej republiky.

Výbor zverejnil fotografiu vozidla typu SUV po výbuchu a doplnil, že vyšetruje tento "teroristický čin". Vedúci mestskej správy Vladimir Černev oznámil, že obeťou je regionálny predstaviteľ Valerij Čajka. Obyvateľov vyzval, aby boli pozorní a hlásili podozrivú aktivitu úradom.

Luhanská oblasť je jednou zo štyroch oblastí na východe Ukrajiny, ktorých anexiu Rusko oznámilo v roku 2022. Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vo februári 2022 zomrelo pri útokoch na okupovanom území viacero Moskvou dosadených predstaviteľov, dodáva AFP.