Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Bombové útoky v dvoch mešitách v Pakistane si vyžiadali 57 obetí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

K útokom sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Islamabad 30. septembra (TASR) - Najmenej 57 ľudí vrátane siedmich detí zahynulo v piatok v Pakistane pri bombových atentátoch v dvoch mešitách. Uviedli to miestni zdravotníci a polícia, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

K prvému výbuchu došlo v provincii Balúčistan na juhozápade Pakistanu. Samovražedný atentátnik odpálil výbušniny pri policajnom aute, neďaleko ktorého sa zhromažďoval dav ľudí pri mešite, ozrejmila polícia.

Tento útok si podľa miestnych zdravotníkov vyžiadal 52 obetí vrátane detí vo veku od deväť do jedenásť rokov. Zranenia utrpelo najmenej 58 osôb.

Ďalšie výbuchy otriasli provinciou Chajbar Paštúnchwá na severozápade krajiny. Pri dvoch explóziách v jednej z tamojších mešít zahynulo päť ľudí, uviedli úrady. Podľa miestnych médií sa po výbuchu zrútila strecha mešity a pod ruinami uviezlo asi 30 až 40 osôb.

K útokom sa zatiaľ nikto neprihlásil. Obe provincie hraničia s Afganistanom a v posledných rokoch zaznamenali útoky islamistických militantov, ktorí sa snažia zvrhnúť pakistanskú vládu, píše Reuters.