Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Bors: Tvrdenie svedka o ohrozovaní fiata Evou V. experti vyvrátili

Eva V. Foto: TASR/MTI

Svedok povedal, že videl, ako terénne auto BMW divoko blikalo diaľkovými svetlami na Fiat Punto a niekoľkokrát sa k nemu nebezpečne priblížilo.

Budapešť 14. septembra (TASR) - Zdá sa, že znalci vyvrátili svedeckú výpoveď vodiča kamióna, ktorý v piatok na súde v Budapešti vyhlásil, že niekoľko kilometrov pred haváriou vozidlo značky BMW so slovenským evidenčným číslom ohrozovalo v ľavom jazdnom pruhu pomalšie idúci malý fiat. Konštatoval to dnes maďarský denník Bors na margo pokračovania pojednávania kauzy vlaňajšej tragickej dopravnej nehody Slovenky Evy V. so štyrmi obeťami.

Svedok číslo šesť v rámci šiesteho dňa pojednávania na Súde pre okolie Budapešti povedal, že videl, ako terénne auto BMW divoko blikalo diaľkovými svetlami na Fiat Punto a niekoľkokrát sa k nemu nebezpečne priblížilo.

Súdni znalci však spochybnili svedectvo tohto chráneného svedka a konštatovali, že v čase incidentu musel byť desať kilometrov od daného miesta. Tým podľa Borsu zrejme padne obvinenie z trestného činu ohrozovania cestne premávky, situácia obvinenej 36-ročnej Slovenky však aj napriek tomu zďaleka nie je dobrá.

Denník zdôrazňuje, že právny zástupca rodín obetí nehody Ádám Hantos vážne spochybnil tvrdenie Evy V., podľa ktorej alkohol pila až po nehode. Obhajca povedal, že v prevrátenom aute by obvinená sotva mohla jednoducho otvoriť fľašu vodky, ktorá by mala pôvodný uzáver aj s fóliou.

V neprospech Slovenky svedčí podľa denníka aj skutočnosť, že tesne pred nehodou jej priebežne vyzváňal mobil, čo mohlo odviesť jej pozornosť od šoférovania a nemusela zbadať pred ňou pomalšie idúci fiat. Súd by mal vyniesť rozsudok 27. septembra.

Slovenka je obvinená zo spôsobenia dopravnej nehody vlani 21. augusta, pri ktorej na diaľnici M3 nadránom zahynuli vo vozidle značky Fiat Punto traja ľudia, ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.