Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Indický študent podozrievaný v internete z útokov v Bostone je mŕtvy

Sunil Tripathi Foto: pardaphash.com

Jeho telo sa našlo v rieke Providence v štáte Rhode Island. Príčina smrti nie je zatiaľ známa.

Boston 26. apríla (TASR) - Univerzitného študenta indického pôvodu Sunila Tripathiho, ktorý bol po zverejnení fotografií nasnímaných tesne pred výbuchom náloží nastražených na Bostonskom maratóne na sociálnych sieťach omylom označený za možného páchateľa, našli vo štvrtok mŕtveho.

Ako informovala televízia NBC News, j

Mladý muž bol nezvestný od 16. marca, keď opustil svoj byt v blízkosti areálu Brownovej univerzity bez dokladov, mobilného telefónu i bez peňazí.

Po zverejnení snímok z blízkosti miesta, kde explodovali nastražené nálože, a ešte pred tým, ako Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) zverejnil identitu podozrivých - Tamerlana a Džochara Carnajevovcov, bol Sunil Tripathi na sociálnych sieťach označený za hlavného podozrivého pre svoju veľkú podobnosť s bratmi.

Okrem Sunila Tripathiho bol podozrivý aj nemenovaný muž zo Saudskej Arábie, ktorého FBI v prvých hodinách po útoku vypočúvala. Denník New York Post zverejnil zasa fotografie dvoch maratóncov z Maroka, ktorých považoval za podozrivých.

Po tom, ako FBI oznámila totožnosť podozrivých, sa moderátor zo sociálnej siete Reddit v mene účastníkov diskusie rodine Sunila Tripathiho za podozrenia a krivé obviňovanie.

Rodina mladého muža vo štvrtok večer prostredníctvom facebookovej stránky, ktorá jej slúžila na pátranie po nezvestnom Sunilovi Tripathihim, potvrdila jeho smrť a poďakovala sa za prejavy podpory.