Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Našli osobné predmety dvoch mužov, ktorí sa stratili v Amazónii

Policajt kladie do auta osobné veci nájdené počas pátrania po brazílskom expertovi na domorodé obyvateľstvo Brunovi Pereirovi a britskom žurnalistovi Domovi Phillipsovi v Atalaia do Norte v Brazílii 12. júna 2022. Foto: TASR/AP

Tamojší hasiči miestnym médiám povedali, že osobné veci, sa našli "v blízkosti domu" Amarilda Costu de Oliveiru, jediného podozrivého, ktorý bol doteraz v prípade zadržaný.

Brazília 13. júna (TASR) - Brazílske úrady oznámili, že našli batoh a osobné veci britského novinára a brazílskeho experta na domorodé obyvateľstvo, ktorí sa vydali do amazonského pralesa a od minulej nedele sú nezvestní. TASR správu v pondelok prevzala od agentúry AFP.

Päťdesiatsedemročný Dom Phillips, pravidelný prispievateľ britského denníka The Guardian, a 41-ročný antropológ Bruno Pereira s vedeckým zameraním na juhoamerické indiánske kmene, sa stratili v údolí Javari v štáte Amazonas, ktorý sa nachádza na západe povodia Amazonky neďaleko hraníc Peru.

"Našli sa predmety patriace dvom nezvestným osobám: zdravotná karta, čierne nohavice, čierne sandále a topánky patriace Brunovi Pereirovi, a pár topánok i batoh s osobným oblečením, ktoré patrili Domovi Phillipsovi," uviedla polícia federálneho štátu Amazonas.

Tamojší hasiči už predtým miestnym médiám povedali, že osobné veci, ktoré možno patria nezvestným mužom, sa našli "v blízkosti domu" Amarilda Costu de Oliveiru, jediného podozrivého, ktorý bol doteraz v prípade zadržaný a ktorého svedkovia videli uháňať v člne rovnakým smerom ako zmienená dvojica.

Úrady už predtým oznámili, že analyzujú stopy po krvi nájdené v člne zadržaného podozrivého 41-ročného muža.