Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Brazília rozšírila očkovanie proti žltej horúčke na celú krajinu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Minister zdravotníctva Ricardo Barros spresnil, že po zahrnutí posledných štyroch z 27 štátov Brazílie do očkovacieho programu bude v roku 2019 zaočkovaných takmer 78 miliónov ľudí.

Sao Paulo 21. marca (TASR) - Brazília rozširuje svoju očkovaciu kampaň proti žltej horúčke na celé územie krajiny. Oznámil to tamojší minister zdravotníctva Ricardo Barros, ktorého v stredu citovala agentúra AP.

Minister spresnil, že po zahrnutí posledných štyroch z 27 štátov Brazílie do očkovacieho programu bude v roku 2019 zaočkovaných takmer 78 miliónov ľudí.

Barros v utorok na tlačovej konferencii novinárov informoval, že v celej krajine bolo od júla 2017 zaznamenaných 920 prípadov žltej horúčky a 300 ľudí na túto chorobu zomrelo. Za rovnaké obdobie predchádzajúceho roka bolo nahlásených 610 prípadov a 196 úmrtí.

Americké ministerstvo zdravotníctva minulý týždeň vyzvalo cestovateľov, aby sa vyhli niektorým častiam Brazílie, ak neboli očkovaní proti žltej horúčke.

Vírus žltej zimnice môže byť prenášaný rovnakým druhom komárov ako iné tropické choroby, vrátane vírusu zika a horúčky dengue.