Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Breivik sa nemôže zúčastniť na pohrebe matky

Anders Breivik Foto: TASR/AP

Matka bola pre Breivika jednou z posledných blízkych osôb, s ktorými bol v kontakte po tom, ako sa utiahol do ústrania a plánoval svoj masaker.

Oslo 26. marca (TASR) - Nórsky masový vrah Anders Behring Breivik nedostane povolenie zúčastniť sa na pohrebe svojej matky, uviedli dnes väzenskí predstavitelia pre tlačovú agentúru NTB.

Breivik, ktorý v júli 2011 zavraždil 77 ľudí, žiadal o priepustku z väzenia, aby sa mohol zúčastniť na pohrebe svojej matky Wenche Behringovej, ktorá zomrela minulý piatok po dlhej chorobe vo veku 66 rokov.

Matka bola pre Breivika jednou z posledných blízkych osôb, s ktorými bol v kontakte po tom, ako sa utiahol do ústrania a plánoval svoj masaker. Behringová, ktorá na procese odmietla vypovedať, psychiatrom opísala, ako sa jej kedysi "milý a láskavý" syn premenil na posadnutého fanatika.

Breivik (34) sa presťahoval späť k matke v roku 2006 po niekoľkých neúspešných podnikaniach. Behringová podľa vlastných slov v deň jeho útokov čakala, že príde domov na večeru, a nevedela, prečo neprichádza. Ešte tento mesiac ho navštívila vo väzení, dodáva agentúra Reuters.