Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Brexit: Britský eurokomisár Jonathan Hill sa vzdal funkcie

FILE - In this Oct. 7, 2014 file photo, European Union Commissioner for Financial Stability, Financial Services and Capital Markets Union Jonathan Hill speaks at the European Parliament in Brussels, on Tuesday, Oct. 7, 2014. EU Commissioner Hill announced in a statement on Saturday, June 25, 2016, that he would resign after UK voted to leave the EU. (AP Photo/Yves Logghe, File) Foto: TASR AP

Eurokomisár je veľmi sklamaný z výsledku referenda a konštatoval, že nemôže pokračovať ako keby sa nič nestalo.

Londýn 25. júna (TASR) - Britský zástupca v Európskej komisii, eurokomisár pre finančnú stabilitu, služby a kapitálovú úniu Jonathan Hill sa dnes v reakcii na výsledok britského referenda vzdal funkcie.

Podľa tlačovej agentúry AP vyjadril komisár veľké sklamanie z výsledku referenda a konštatoval, že nemôže pokračovať "ako keby sa nič nestalo".

Vo vyhlásení uviedol, že bude spolupracovať s predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudeom Junckerom, aby zabezpečil "riadne odovzdanie" funkcie. A dodal, že keď sa jej ujímal, mal voči EÚ výhrady, ale odchádza z nej "s istotou, že napriek všetkému, bolo naše členstvo dobré pre naše miesto vo svete a dobré pre našu ekonomiku".

Konzervatívec Hill je eurokomisárom od roku 2014, v minulosti pôsobil aj ako predseda britskej Snemovne lordov.