Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Joe Biden vyjadril presvedčenie o svojom víťazstve

Demokratický kandidát na prezidenta USA a bývalý americký viceprezident Joe Biden počas príhovoru k svojim stúpencom v meste Wilmington, v americkom štáte Delaware 4. novembra 2020. Foto: TASR/AP

Vyjadril sa tak pred svojimi stúpencami v meste Wilmington v štáte Delaware.

Washington 4. novembra (TASR) - Demokratický prezidentský kandidát Joe Biden vyjadril presvedčenie, že je na dobrej ceste vyhrať utorňajšie prezidentské voľby v USA. Vyjadril sa tak pred svojimi stúpencami v meste Wilmington v štáte Delaware.

"Vaša trpezlivosť je chvályhodná," vyhlásil Biden pred svojimi priaznivcami.

"Ale máme dobrý pocit z toho, kde sme. Som tu, aby som vám dnes večer povedal, že sme na dobrej ceste k víťazstvu v týchto voľbách... Nie je koniec, kým sa nezapočíta každý hlas, každý hlasovací lístok," dodal.

Američania v utorok rozhodovali o tom, či súčasný prezident Donald Trump zostane v Bielom dome ďalšie štyri roky. Trumpovým vyzývateľom je demokratický kandidát Joe Biden, ktorý bol viceprezidentom v ére úradovania prezidenta Baracka Obamu (2009-2017).

Podľa prvých výsledkov Joe Biden vedie v počte voliteľov pred republikánom Donaldom Trumpom v pomere 237 ku 213, uviedla stanica CNN. Na zvolenie je potrebných minimálne 270 hlasov voliteľov.