Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Ďalšie nešťastie: Auto vrazilo do chodcov v Londýne, piatich zranilo

Ilustračná snímka. Foto: Twitter

Podľa britskej agentúry PA vozidlo najskôr vrazilo do steny a následne sa zrazilo s chodcami. Vodiča ešte na mieste zadržali pre podozrenie zo spôsobenia vážneho zranenia nebezpečnou jazdou.

Londýn 26. februára (TASR) - Stav jedného z celkove piatich chodcov, do ktorých vrazilo dnes ráno auto v juhovýchodnej časti Londýna, je hodnotený ako kritický; zvyšní štyria zranení sa nachádzajú v stabilizovanom stave.

Incident, pri ktorom vozidlo značky Mercedes vyšlo mimo vozovku a zastavilo sa pri oplotení autobusovej vozovne, nahlásili krátko pred 08.30 h miestneho času (09.30 h SEČ) z ulice Bromley Road v londýnskej časti Bellingham. Vodiča na mieste zatkli pre podozrenie z riadenia vozidla pod vplyvom alkoholu a nebezpečnej jazdy, ktorou spôsobil vážnu ujmu na zdraví.

Podľa údajov polície, ktoré priniesla stanica BBC, zostáva v kritickom stave 25-ročný muž, zatiaľ čo stav iného 25-ročného muža a 35-ročnej ženy, označovaný spočiatku takisto za kritický, sa podarilo stabilizovať. Do nemocnice previezli so zraneniami aj dvoch mužov vo veku 36 a 45 rokov.

Londýnska služba rýchlej zdravotnej pomoci podľa BBC informovala, že jej pracovníci ošetrili zrazeným chodcom pred odvozom do nemocnice rôzne zranenia v oblasti hlavy, hrudníka a nôh. V nemocnici skončil aj vodič mercedesu, ktorý utrpel poranenie hlavy.

Údajne opitého vodiča zatkol prítomný policajt mimo služby. Podľa vyjadrenia londýnskej metropolitnej polície zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by mohol dnešný incident súvisieť s terorizmom. Okolie miesta udalosti medzičasom opäť sprístupnili verejnosti.