Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

OBRAZOM: 34 fotografií vojvodkyne Kate pri príležitosti jej narodenín

Na snímke vydanej 18. decembra 2015 Kensingtonským palácom britský princ William (vpravo), jeho manželka Kate a ich deti princ George a princezná Charlotte pózujú na konci októbra 2015 v Kensingtonskom paláci v Londýne. Foto: TASR/AP
Na snímke vojvodkyňa Kate ochutnáva whisky počas návštevy výrobne v meste Crieff v Škótsku 29. mája 2014. Foto: TASR/AP

Manželka princa Williama oslavuje svoje 34. narodeniny v súkromí.

Londýn 9. januára (TASR) - Keď išiel dvojročný britský princ George tento týždeň prvýkrát do jasličiek, držal za ruku mamu Kate aj otca Williama. Jeho prvý deň v kolektívnom zariadení však bol oveľa viac ako iba osobný míľnik malého dieťaťa. Bol jasnou známkou toho, že manželka princa Williama, vojvodkyňa z Cambridge Kate, ktorá dnes oslavuje svoje 34. narodeniny, navždy zmenila britskú kráľovskú rodinu, napísal server eonline.com.

Hovorca britskej kráľovskej rodiny k jej dnešným narodeninám povedal iba jednu vetu: "Tento deň strávi v súkromí. So svojou rodinou v ich dome Anmer Hall v grófstve Norfolk, kde bude v bezpečí pred britskou tlačou," informovala dnes tlačová agentúra DPA.

Eonline.com dodáva, že Kate strávi deň v súkromí a jej oslava narodenín bude pripomínať oslavu v ktorejkoľvek inej rodine. Ona už však nie je obyčajné dievča, je dievča, ktoré dosiahlo nemožné a raz bude kráľovnou. Jej cestu životom mapuje fotograficky od jej detských rokov - na prvej snímke má iba tri roky - cez školské roky až po spoločné snímky štvorčlennej rodiny, do ktorej vlani pribudla princezná Charlotte.

Dnešné narodeniny vojvodkyne Kate si fotografiami a videošotmi pripomínajú aj ďalšie, nielen britské, médiá.


Pozrite si 34 fotografií vojvodkyne Kate pri príležitosti jej narodenín



Na snímke britský princ William s manželkou Kate, synom princom Georgeom a malou dcérkou princeznou Charlotte prichádzajú do kostola Sv. Márie Magdalény v Sandringhame na krst 5. júla 2015.
Foto: TASR/AP


Britský princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa z Cambridge pózujú so svojím synčekom, princom z Cambridge pred londýnskou Nemocnicou svätej Márie v Londýne 23. júla 2013. Britský princ William s manželkou Kate v utorok večer so širokými úsmevmi predstavili verejnosti svojho novorodeného syna, pričom boli obaja oblečení zhodne v bledomodrom.
Foto: TASR/AP


Britský princ William stojí pri svojej manželke Kate, vojvodkyne z Cambridge pri odchode z nemocnice Kráľa Edwarda VII. v centrálnom Londýne 6. decembra 2012. Tehotnú manželku britského princa Williama Catherine dnes prepustili z londýnskej nemocnice, kde bola od pondelka hospitalizovaná pre silné ranné nevoľnosti. Kate (30) opustila súkromnú Nemocnicu kráľa Eduarda VII. s kyticou žltých kvetov v sprievode svojho manžela. Pár neposkytol čakajúcim novinárom nijaké vyhlásenie.
Foto: TASR/AP


Vojvodkyňa Kate hrá kriket v novozélandskom meste Christchurch 14. apríla 2014. Britský princ William, manželka Kate a ich syn George sú na trojtýždňovej návšteve Nového Zélandu.
Foto: TASR/AP


Kate, vojvodkyňa z Cambridge, sa zúčastnila krstu novej výletnej lode, ktorá dostala meno Royal Princess 13. júna 2013 v Southamptone. Je to pravdepodobne jej posledné verejné vystúpenie predtým, ako sa stiahne do súkromia na neoficiálnu materskú dovolenku.
Foto: TASR/AP


Britská vojvodkyňa Kate a skipper novozélandského reprezentačného tímu Dean Barker počas pretekov proti jej manželovi princovi Williamovi v Aucklande 11. apríla 2014. Britská vojvodkyňa Kate dnes dvakrát porazila svojho manžela princa Williama v priateľskom súboji veľkých plachetníc, ktorý sa uskutočnil vo vodách prístavu novozélandského mesta Auckland.
Foto: TASR/AP


Princ William a jeho manželka Kate prichádzajú na večeru charitatívnej organizácie Absolute Return for Kids 9. júna 2011 v Londýne. Charitatívna akcia bola prvým oficiálnym vystúpením dvojice od ich svadby z 29. apríla 2011.
Foto: TASR/AP


Vojvodkyňa Kate sa rozpráva s maorským bojovníkom počas uvítacej ceremónie vo Wellingtone v pondelok 7. apríla 2014. Britský princ William, manželka Kate a ich syn George pricestovali v pondelok na návštevu Nového Zélandu.
Foto: TASR/AP


Manželka britského princa Williama, vojvodkyňa z Cambridgea, Kate hrá volejbal počas návštevy charitatívneho športového podujatia s názvom SportsAid Athlete Workshop v Londýne.
Foto: TASR/AP


Britský princ William , manželka Kate a ich syn George počas príchodu na krstiny trojmesačného princa v kráľovskej kaplnke Paláca sv. Jakuba v centrálnom Londýne 23. októbra 2013.
Foto: TASR/AP


Na snímke britský princ William (vpravo) a jeho manželka Kate žartujú počas sledovania plaveckých súťaží na Hrách Commonwealthu v škótskom Glasgowe 28. júla 2014.
Foto: TASR/AP


Britský princ William s manželkou Kate odchádzajú zo spomienkového ceremoniálu v londýnskej Katedrále sv. Pavla, kde si uctili pamiatku britských vojakov padlých v Afganistane, 13. marca 2015. Spomienkový ceremoniál v Londýne sa konal aj vzhľadom na vlaňajšie ukončenie 13 rokov trvajúcej britskej vojenskej operácie v Afganistane.
Foto: TASR/AP


Foto: TASR/AP


Britský princ William (vľavo) a vojvodkyňa z Cambridgeu Kate (v strede) pózujú s hráčom Clevelandu Cavaliers LeBronom Jamesom (vpravo) pred basketbalovým zápasom zámorskej NBA medzi Brooklynom Nets a Clevelandom Cavaliers v New Yorku 8. decembra 2014.
Foto: TASR/AP



Britský princ William a jeho manželka Kate sa rozprávajú počas uvítacej ceremónie v kultúrnom stredisku v Uluru 22. apríla 2014.
Foto: TASR/AP Photo


Kate, manželka britského princa Williama, je za dídžejským pultom počas návštevy mládežníckeho komunitného centra v austrálskom meste Adelaide 23. apríla 2014. Kráľovský pár absolvoval s ich osemmesačným synom Georgeom svoju prvú zahraničnú cestu, ktorá trvala tri týždne a viedla do Nového Zélandu a Austrálie.
Foto: TASR/AP


Vojvodkyňa Kate sa rozpráva s maorským bojovníkom počas uvítacej ceremónie vo Wellingtone v pondelok 7. apríla 2014. Britský princ William, manželka Kate a ich syn George pricestovali v pondelok na návštevu Nového Zélandu.
Foto: TASR/AP


Vojvodkyňa Kate sa hrá so svojím synom Georgom počas stretnutia s rodičovskými pármi a deťmi rovnakého veku a zdravotnou sestrou z organizácie Plunket 9. apríla 2014 vo Wellingtone.
Foto: TASR/AP


Britský princ William a manželka Catherine, prichádzajú na slávnostný galavečer pripravený Britskou akadémiou filmového a televízneho umenia (BAFTA) 9. júla 2011 v Los Angeles. Išlo o jedno z najprestížnejších podujatí trojdňovej návštevy princa Williama a jeho manželky v USA, zamerané na podporu mladých britských talentov.
Foto: TASR/AP


Kate, vojvodkyňa z Cambrigeu odchádza z rezidencie Clarence House do Buckinghamského paláca, rezidencie britskej kráľovnej Alžbety II., na recepciu, ktorá sa konala po jej veľkolepej kráľovskej svadbe s britským princom Williamom 29. apríla 2011.
Foto: TASR/AP


Kate Middletonová (vľavo) prichádza na svoju svadbu s britským princom Williamom do Westminsterského opátstva, vpravo jej sestra Pippa Middletonová 29. apríla 2011 v Londýne.
Foto: TASR/AP


Nevesta Kate Middletonová odchádza z hotela Goring na svadbu s britským princom Williamom do Westminsterského opátstva 29. apríla 2011 v Londýne.
Foto: TASR/AP


Britský princ William a jeho snúbenica Kate Middletonová prichádzajú pred zástupcov médií v rezidencii St. James Palace v Londýne 16. novembra 2010 po oznámení o ich svadbe , ktorá sa bude konať na budúci rok.
Foto: TASR/AP


Na nedatovanej snímke, sú pamätné známky, ktoré vydáva britská pošta pri príležitosti svadby princa Williama a Kate Middletonovej. Na známkách sú ich oficiálne zásnubné fotografie. Zábery zhotovil módny fotograf a fotograf celebrít Mario Testino . Jeden zachytáva snúbencov vo formálnom oblečení a póze (vpravo), druhý v uvolnenejšom objatí. Kráľovská svadba sa uskutočnila v piatok 29. apríla.
Foto: TASR/AP


Voskové figuríny vojvodu a vojvodkyne z Cambridgeu s anglickými šálmi a vlajkou sú vystavené v rámci európskeho futbalového šampionátu v Múzeu Madame Tussaudsovej 22. júna 2012 v Londýne.
Foto: TASR/AP


Na snímke ilustrácia z pripraveného komiksu Kate and William: A Very Public Love Story (Kate a William: Veľmi verejný milostný príbeh). Ľubostný príbeh britského princa Williama a jeho snúbenice Kate Middletonovej sa dočká komiksového spracovania. Uskutoční sa to ešte pre ich svadbou, ktorá je naplánovaná na 29. apríla 2011. V tejto krajine bola vždy tradícia dievčenských komiksov, v ktorých dievča sníva o tom, že stretne niekoho slávneho a zamiluje sa do neho,“ povedal Mike Collins,ktorý komiks namaľoval.
Foto: TASR/AP


Britský princ William so svojou priateľkou Kate Middletonovou prichádzajú na jazdecký festival 13. marca 2007 v Cheltenhame.
Foto: TASR


Bývalá priateľka britského princa Williama Kate Middletonová na jazdeckom podujatí v anglickom Badmintone 4.mája 2007.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke poskytnutej rodinou Middletonovcov - snúbenica britského princa Williama Kate Middletonová vo veku štyroch rokov (vľavo) so svojím otcom a sestrou Pippou v Jordánsku. Ide o jednu zo série rodinných snímok Kate Middletonovej, ktorú zverejnila 7. marca 2011 oficiálna webová stránka informujúca o ich aprílovej svadbe.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke poskytnutej rodinou Middletonovcov - snúbenica britského princa Williama Kate Middletonová pózuje so svojím nastávajúcim po promóciách na univerzite v St. Andrews 23. júna 2005. Ide o jednu zo série rodinných snímok Kate Middletonovej, ktorú zverejnila 7. marca 2011 oficiálna webová stránka informujúca o ich aprílovej svadbe.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke poskytnutej rodinou Middletonovcov - snúbenica britského princa Williama Kate Middletonová pózuje krátko po svojich promóciách na univerzite v St. Andrews 23. júna 2005. Ide o jednu zo série rodinných snímok Kate Middletonovej, ktorú zverejnila 7. marca 2011 oficiálna webová stránka informujúca o ich aprílovej svadbe.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke poskytnutej rodinou Middletonovcov - snúbenica britského princa Williama Kate Middletonová vo veku štyroch rokov (vľavo) so svojím otcom a sestrou Pippou v Jordánsku. Ide o jednu zo série rodinných snímok Kate Middletonovej, ktorú zverejnila 7. marca 2011 oficiálna webová stránka informujúca o ich aprílovej svadbe.
Foto: TASR/AP


Na nedatovanej snímke poskytnutej 7. marca 2011 rodinou Middletonovcov - snúbenica britského princa Williama Kate Middletonová vo veku 3, 5 roka v jazernej oblasti Lake District. Ide o jednu zo série rodinných snímok Kate Middletonovej, ktorú zverejnila 7. marca 2011 oficiálna webová stránka informujúca o ich aprílovej svadbe.
Foto: TASR/AP