Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

V Londýne evakuovali divadlo. Poplach bol falošný

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Britská polícia nariadila evakuáciu stoviek návštevníkov divadla Old Vic Theatre, kde sa práve hralo predstavenie Woyzeck.

Londýn 27. mája (TASR) - Britská polícia dnes kvôli nešpecifikovanej bezpečnostnej hrozbe nariadila evakuáciu stoviek návštevníkov divadla Old Vic Theatre v Londýne, kde sa práve hralo predstavenie Woyzeck. Pri prehliadke objektu však polícia neobjavila nič podozrivé.

Návštevníci divadelného matiné prostredníctvom svojich tweetov informovali, že predstavenie prerušili zamestnanci divadla, ktorí vyzvali obecenstvo aj hercov, aby budovu opustili, uviedla agentúra AP. Obecenstvo, ako aj hercov, vrátane Johna Boyegu známeho z filmovej ságy Hviezdne vojny, evakuovali do neďalekých záhrad múzea Imperial War Museum. Privolaní policajní špecialisti však v budove nenašli nič podozrivé.

Británia dnes znížila stupeň teroristickej hrozby v krajine z najvyššieho "kritického", vyhláseného po pondelkovom útoku v Manchestri, na "vážny", teda druhý najvyšší z piatich. Oznámila to dnes britská premiérka Theresa Mayová.

"Kritická" úroveň znamená, že bezprostredne hrozí útok, zatiaľ čo "vážna" znamená, že je veľmi pravdepodobný.