Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Meghan Markleová načrtla plány svojich povinností v kráľovskej rodine

Meghan Markleová. Foto: TASR/AP

Meghan sa už pred sobášom s Harrym sociálne angažovala a zasadzovala sa napríklad ako vyslankyňa OSN za účasť žien na politike.

Londýn 21. mája (TASR) - Meghan Markleová má po svadbe s princom Harrym vo Windsore vlastnú stránku na oficiálnom webovom sídle britskej kráľovskej rodiny. Prezrádza niečo o plánoch novej vojvodkyne zo Sussexu v čase, keď sa novomanželia pripravujú na svoje prvé oficiálne povinnosti.

Nová stránka na webe royal.uk obsahuje Meghanin krátky životopis, ktorý sa zameriava najmä na jej sociálnu a charitatívnu angažovanosť už od mladého veku. Jej hereckú kariéru však spomína len veľmi okrajovo, informovali v noci na pondelok agentúra DPA a televízia Sky News.



Stránka potvrdzuje, že Meghan sa ujme "kráľovských povinností na podporu kráľovnej" Alžbety II., a to v Spojenom kráľovstve i v zahraničí. Okrem toho bude vojvodkyňa tráviť čas podporou dobročinných organizácií.

Meghan (36) sa už pred sobášom s Harrym sociálne angažovala a zasadzovala sa napríklad ako vyslankyňa OSN za účasť žien na politike.

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu odišli v nedeľu večer z Windsorského zámku po svojej sobotňajšej svadbe, ktorú sledovali milióny ľudí na celom svete. Oficiálne miesta nepotvrdili, kam smerujú, no ich oficiálnou rezidenciou je budova Nottingham Cottage v areáli Kensingtonského paláca v Londýne.

Stále ešte nevedno, kam pôjdu na svadobnú cestu, aj keď sa očakáva, že medové týždne strávia v Namíbii alebo Botswane v južnej Afrike.

S tým však musia počkať, pretože v utorok sa Meghan a Harry na svojom prvom verejnom podujatí ako manželia zúčastnia v Buckinghamskom paláci spolu s Harryho otcom princom Charlesom na recepcii pre zástupcov charitatívnych organizácií.