Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Muž, ktorého vo štvrtok zadržali v centre Londýna, je Brit

Policajný dôstojník Foto: TASR

K. Aliho zadržala polícia vo štvrtok neďaleko sídla britského parlamentu v Londýne pre podozrenie z prípravy teroristického útoku. Následne sa zistilo, že má v batohu niekoľko nožov.

Londýn 28. apríla (TASR) - Mužom, ktorého vo štvrtok zadržali v centre Londýna v súvislosti s prípravou teroristického útoku, je 27-ročný britský občan Khalid Mohamed Omar Ali. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News s odvolaním sa na vyhlásenie Metropolitnej polície.

Aliho zadržala polícia vo štvrtok neďaleko sídla britského parlamentu v Londýne pre podozrenie z prípravy teroristického útoku. Následne sa zistilo, že má v batohu niekoľko nožov. Zatknutý bol na základe protiteroristického zákona na jednej z najrušnejších londýnskych ulíc Whitehall, približne 100 metrov od sídla britských premiérov na Downing Street.

V okolí britského parlamentu sú sprísnené bezpečnostné opatrenia po tom, čo 22. marca islamský extrémista Khalid Masood zrážal na neďalekom Westminsterskom moste autom chodcov a pred vstupom do areálu parlamentu dobodal policajta. Útok si vyžiadal šesť obetí na životoch vrátane páchateľa, ktorého polícia zastrelila.