Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Na pobreží Británie objavili tašky s kokaínom v hodnote 58,8 milióna

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Tašky s kokaínom vyplavilo na pláž Hopton neďaleko mesta Great Yarmouth a na pobreží neďaleko letoviska Caister-on-Sea, uviedla stanica BBC.

Londýn 10. februára (TASR) - Približne 360 kilogramov kokaínu, ktorého hodnota predstavuje na čiernom trhu 58,8 milióna eur, objavili na dvoch plážach v grófstve Norfolk na východe Anglicka. Drogy boli uskladnené vo viacerých cestovných taškách, o ktorých sa predpokladá, že ich na pobrežie vyplavilo more.

Podľa miestnej polície bol kontraband objavený vo štvrtok. Na vyšetrovaní prípadu sa podieľajú aj Národný kriminálny úrad (NCA) a Pobrežná hliadka Jej Veličenstva (HMCG). Tašky s kokaínom vyplavilo na pláž Hopton neďaleko mesta Great Yarmouth a na pobreží neďaleko letoviska Caister-on-Sea, píše stanica BBC.

Na nález upozornil NCA okoloidúci. Polícia v inkriminovanej oblasti pátra po ďalších taškách s kokaínom. Podľa NCA je "krajne nepravdepodobné, že by zásielka bola určená do tohto regiónu". "Ide o drogy z najnebezpečnejšej skupiny; zhabanie bude pre organizovaný zločin veľkým úderom," tvrdí kriminálny úrad.