Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Britská polícia uskutočnila šesť záťahov

Ilustračná snímka. Foto: TASR AP

Záťah v jednom z obytných domov súvisel so stredajším útokom v blízkosti sídla britského parlamentu v Londýne.

Londýn/Birmingham 23. marca (TASR) - Niekoľko ľudí bolo v noci nadnes zadržaných pri policajnej akcii v anglickom meste Birmingham. Záťah v jednom z obytných domov súvisel so stredajším útokom v blízkosti sídla britského parlamentu v Londýne, informoval redaktor spravodajskej televízie Sky News s odvolaním sa na nemenovaný zdroj.

Metropolitná polícia sa k zásahu odmietla vyjadriť s tým, že nekomentuje operatívne záležitosti.

Podľa agentúry PA, odvolávajúcej sa na očitého svedka, boli zadržané tri osoby. Jedna z nich pochádzala z Londýna.

Stanica Sky News informovala, že polícia pred záťahom uzatvorila okolité ulice. Neskôr ich opäť sprístupnila, ale policajti zostali na mieste zásahu.

Sedem z 29 zranených je v kritickom stave


Muž, ktorý útočil v stredu v Londýne, zrejme konal sám a bol inšpirovaný medzinárodným terorizmom. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii zástupca šéfa londýnskej Metropolitnej polície Mark Rowley.

Rowley potvrdil, že pri útoku zahynuli štyria ľudia: policajt Keith Palmer, útočník, a dvaja civilisti - žena štyridsiatnička a muž päťdesiatnik.

Dodal, že dovedna 29 ľudí, ktorí pri útoku utrpeli zranenia, bolo prevezených do nemocnice. Sedem z nich sa nachádza v kritickom stave.

Polícia v súvislosti s útokom prehľadala v noci nadnes šesť lokalít v Anglicku, konkrétne v Londýne, Birminghame a inde. Zadržala pritom sedem ľudí, uviedol Rowley podľa televízie Sky News.

Útočník v stredu na londýnskom Westminsterskom moste najprv narazil autom do ľudí na chodníku a následne nožom dobodal policajta hliadkujúceho pred sídlom britského parlamentu. Policajti ho postrelili, neskôr svojim zraneniam podľahol.