Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Porota rozhodla, že zabitie teroristu z Westminsteru bolo zákonné

Na nedatovanej snímke Khalid Masood. Muž, ktorý v stredu 22. marca 2017 v Londýne zabil štyroch ľudí. Počas života vystupoval aj pod menami Adrian Elms či Khalid Masood. Foto: TASR/AP

Masood v aute typu SUV najprv v stredu 22. marca 2017 zrážal chodcov na londýnskom Westminsterskom moste a následne sa pokúšal vtrhnúť do areálu britského parlamentu, kde na smrť dobodal policajta.

Londýn 12. októbra (TASR) - Porota v britskej metropole Londýn v piatok rozhodla, že zabitie Khalida Masooda, ktorý vlani na Westminsterskom moste a pred budovou parlamentu v britskej metropole usmrtil päť ľudí a ďalších takmer 50 osôb zranil, bolo v súlade so zákonom. Informovala o tom spravodajská televízia BBC.

Britský občan Khalid Masood (52), ktorý konvertoval na islam, v aute typu SUV najprv v stredu 22. marca 2017 zrážal chodcov na londýnskom Westminsterskom moste a následne sa pokúšal vtrhnúť do areálu britského parlamentu, kde na smrť dobodal policajta. Iní policajti útočníka zastrelili. Pri teroristickom čine prišli o život štyria ľudia a 49 osôb utrpelo zranenia.

Zraneniam utŕženým pri útoku začiatkom apríla podľahla aj 31-ročná občianka Rumunska Andreea Cristeaová, ktorá sa tak stala jeho piatou obeťou.