Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Predpokladaný atentátnik z Manchestru telefonoval pred činom matke

Salman Abedi, teroristický útočník z Manchesteru. Foto: twitter.com

Hovorca RADA Ahmed bin Salám uviedol, že Abediho matka a traja jeho súrodenci boli predvedení na výsluch.

Tripolis 25. mája (TASR) - Podozrivý zo samovražedného bombového útoku v Manchestri Salman Abedi niekoľko hodín pred spáchaním činu telefonoval svojej matke a poprosil ju o odpustenie. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie špeciálnych jednotiek líbyjského ministerstva vnútra RADA.

Hovorca RADA Ahmed bin Salám uviedol, že Abediho matka a traja jeho súrodenci boli predvedení na výsluch. Atentátnikova matka počas neho vyšetrovateľom povedala, že jej syn odcestoval z Líbye do Británie len štyri dni pred útokom a v deň jeho spáchania jej telefonoval.

"Dal jej zbohom," uviedol bin Salám a dodal, že líbyjskí vyšetrovatelia na základe výsluchu Salmanovho brata Hashema a jeho otca, ktorých v utorok a stredu zatkli v Tripolise, dospeli k záveru, že "atentátnik konal sám".

Salman Abedi sa podľa výpovede svojho brata naučil vyrábať výbušniny prostredníctvom internetu a "chcel sa pričiniť o víťazstvo Islamského štátu".

Útok v Manchestri si vyžiadal 22 obetí na životoch vrátane detí a tínedžerov. Zranenia utrpelo ďalších 119 ľudí, z ktorých je 75 hospitalizovaných.