Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Sneh komplikuje dopravu v Anglicku a vo Walese

Sneh spôsobil v nedeľu dopravné komplikácie v strednom Anglicku a v severnom Walese. Foto: TASR/AP

Londýnske letisko Stansted a letisko v Birminghame prerušili prevádzku, keďže museli odhrnúť pristávacie dráhy.

Londýn 10. decembra (TASR) - Sneh spôsobil v nedeľu dopravné komplikácie v strednom Anglicku a v severnom Walese. Došlo k uzavretiu viacerých ciest, zákazom štartu lietadiel a tiež k dopravným haváriám, informovala agentúra AP.

Londýnske letisko Stansted a letisko v Birminghame prerušili prevádzku, keďže museli odhrnúť pristávacie dráhy. Letiská odporučili pasažierom, aby kontaktovali svoje aerolínie a informovali sa o svojich letoch. Letisko Stansted upozornilo, že vzhľadom na zhoršené poveternostné podmienky sa dajú očakávať odklady a zrušenia letov.

Zasnežená cesta v Stoke Newingtone 10. decembra 2017. Silné sneženie skomplikovalo v strednom Anglicku a severnom Walese dopravnú situáciu a spôsobilo problémy aj v leteckej doprave.
Foto: TASR/AP

Diaľnicu M1 spájajúcu Londýn so severovýchodným Anglickom čiastočne uzavreli v Leicestershire.

Polícia vo Walese odporučila obyvateľom, aby cestovali len v nevyhnutných prípadoch, keďže snežiť by malo počas celej nedele.

Britská meteorologická služba varovala pred vetrom a dažďom v Londýne a v južnom Anglicku - vietor by mohol dosahovať rýchlosť až 110 kilometrov za hodinu. Časti britskej metropoly boli v nedeľu ráno pokryté snehom, dodáva agentúra AP.