Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Spevák Elton John svedčil na súde v prospech herca Kevina Spaceyho

Herec Kevin Spacey odchádza zo súdu v Londýne v pondelok 17. júla 2023. Foto: TASR/AP

Spacey údajne agresívne chytil za rozkrok šoféra počas cesty na ples, ktorý sa podľa obete uskutočnil v roku 2004 alebo 2005 v dome Eltona Johna v meste Windsor neďaleko Londýna.

Londýn 17. júla (TASR) - Britský popový spevák a skladateľ Elton John v pondelok na súdnom pojednávaní svedčil v prospech herca Kevina Spaceyho, ktorý čelí obvineniam zo sexuálneho obťažovania. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Spacey údajne agresívne chytil za rozkrok šoféra počas cesty na ples, ktorý sa podľa obete uskutočnil v roku 2004 alebo 2005 v dome Eltona Johna v meste Windsor neďaleko Londýna. Herec mužovo tvrdenie poprel tým, že na galavečere u Johna bol len raz, a to v roku 2001.

Johnov manžel David Furnish predtým vypovedal, že si prezrel fotografie hostí z týchto akcií a Spacey sa na galavečere objavil len raz, a to v roku 2001. John dosvedčil, že herec strávil noc po plese v ich dome. Taktiež potvrdil, že Spacey si na dražbe, ktorá sa konala v ten večer pre Nadáciu Eltona Johna pre AIDS, kúpil auto Mini Cooper.

Hoci Spacey priznal, že na večierku sa pilo veľa alkoholu a urobil aj nejaký "nešikovný krok" v súvislosti s istým mužom, obvinenie z obchytkávania rozkroku šoféra odmietol. Dodal, že mal styk s ďalšími dvoma mužmi, ktorí s tým najprv súhlasili, avšak neskôr to oľutovali.

Spacey (63) sa priznal k desiatke obvinení týkajúcich sa sexuálneho obťažovania. Jedno obvinenie sa týka znásilnenia.

Hercovu úspešnú kariéru zastavili v roku 2017 obvinenia herca Anthonyho Rappa, ktorého vraj ešte ako tínedžera Spacey sexuálne obťažoval v 80. rokoch 20. storočia. Spacey toto obvinenie odmietol.