Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Zahraničie

Británia: Torpédoborec zachránil posádku jachty pri ostrove Wight

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Torpédoborec HMS Diamond vo štvrtok krátko po vyplávaní z námornej základne v meste Portsmouth zachytil núdzové volanie civilnej jachty.

Londýn 11. novembra (TASR) - Námorníci z torpédoborca britského Kráľovského námorníctva (Royal Navy) zachránili posádku jachty, ktorá sa potopila pri ostrove Wight pri južnom pobreží Anglicka. TASR správu prevzala v piatok zo stanice Sky News.

Torpédoborec HMS Diamond vo štvrtok krátko po vyplávaní z námornej základne v meste Portsmouth zachytil núdzové volanie civilnej jachty. Tá smerovala z južného Anglicka do obce Honfleur na severe Francúzska, keď začala naberať vodu.

Členovia posádky torpédoborca sa na člne priblížili k jachte a vyzdvihli štyri z piatich osôb, ktoré sa na nej nachádzali. Zachránené osoby na palube HMS Diamond prezreli zdravotníci a neskôr boli prepravené do nemocnice záchranným člnom.

Trojica námorníkov z torpédoborca sa následne vrátila k jachte, pomohla jej kapitánovi stabilizovať plavidlo a doplaviť sa naspäť do Británie.

Na záchrannej operácii sa zúčastnila aj dobrovoľnícka organizácia Royal National Lifeboat Institution (RNLI) a helikoptéra francúzskej pobrežnej stráže.

HMS Diamond bola nablízku, keď jachta vyslala núdzové volanie, a preto bola schopná včas zasiahnuť, uviedol veliteľ torpédoborca.