Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Vojvodkyňu Kate hospitalizovali, privedie na svet tretie dieťa

Na snímke fanúšikovia kráľovskej rodiny John Loughrey (vpravo) a Terry Hutt pózujú pred Nemocnicou Svätej Márie 23. apríla 2018 v Londýne. Vojvodkyňu z Cambridgea prijali v pondelok do Nemocnice sv. Márie v centre Londýna, kde porodí svoje tretie dieťa, informoval Kensingtonský palác. Ide o tú istú nemocnicu, kde Kate porodila princa Georgea (4) a princeznú Charlotte (2), spresnila stanica Sky News. Foto: TASR/AP

Pohlavie tretieho dieťaťa Kate a princa Williama nebolo bezprostredne známe.

Londýn 23. apríla (TASR/Teraz.sk) - Stovky fanúšikov kráľovskej rodiny a novinárov sa zišli v pondelok pred Nemocnicou sv. Márie v londýnskej štvrti Paddington, kde v ranných hodinách hospitalizovali vojvodkyňu Catherine.

Kensingtonský palác v predpoludňajších hodinách informoval, že Kate, ktorá princovi Williamovi porodí tretie dieťa, prijali do nemocnice s pôrodnými bolesťami. Najhúževnatejší prívrženci monarchie táboria pred klinikou už dva týždne, aby si tak zabezpečili dobré miesto, odkiaľ by sa prvýkrát mohli pozrieť na dieťa, píše agentúra DPA.

S veľkým napätím britská verejnosť očakáva, či bude tretie dieťa princa Williama (35) a vojvodkyne Kate (36) dievčatko alebo chlapec. Údajne by to malo byť prekvapenie aj pre samotných rodičov.

Vo vyhlásení Kensingtonského paláca sa uvádza, že Kate priviezli do súkromného krídla nemocnice autom v ranom štádiu pôrodu. Princ William bol po jej boku. Ide o tú istú nemocnicu, kde Kate porodila princa Georgea (4) a princeznú Charlotte (2), spresnila stanica Sky News.

Policajti sa pozerajú na umelca Kayu Mara s obrazom pred Nemocnicou Svätej Márie 23. apríla 2018 v Londýne. Vojvodkyňu z Cambridgea prijali v pondelok do Nemocnice sv. Márie v centre Londýna, kde porodí svoje tretie dieťa, informoval Kensingtonský palác. Ide o tú istú nemocnicu, kde Kate porodila princa Georgea (4) a princeznú Charlotte (2), spresnila stanica Sky News.
Foto: TASR/AP


Svet sa radostnú novinu dozvie najprv prostredníctvom sociálnej siete Twitter, kde ju zverejní Kensingtonský palác. Kedy sa však pár prvýkrát objaví s dieťaťom na verejnosti, je otázne. Pri narodení princeznej Charlotte predstúpili pred kamery ešte v ten istý deň, pričom v prípade princa Georgea až na nasledujúci deň.

Policajtka hliadkuje pred Nemocnicou Svätej Márie 23. apríla 2018 v Londýne. Vojvodkyňu z Cambridgea prijali v pondelok do Nemocnice sv. Márie v centre Londýna, kde porodí svoje tretie dieťa, informoval Kensingtonský palác. Ide o tú istú nemocnicu, kde Kate porodila princa Georgea (4) a princeznú Charlotte (2), spresnila stanica Sky News.
Foto: TASR/AP


Očakáva sa, že najprv sa zverejní iba pohlavie bábätka a čas narodenia. Na meno si stúpenci monarchie budú musieť pravdepodobne počkať. V kurze stávkových kancelárií sú dievčenské mená Alice, Alexandra, Elizabeth, Mary a Victoria. V prípade, že to bude chlapec, sa najviac tipuje na mená Arthur, Albert, Frederick, James a Philip.



Dvojica sa zosobášila v roku 2011. V septembri minulého roka oznámili, že čakajú tretie dieťa. V rovnakej nemocnici sa narodili aj princovia William a Harry.

Kensingtonský palác uviedol, že princ George a princezná Charlotte so vzrušením očakávajú súrodenca a vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgea sú nesmierne vďační za blahoželania, ktoré dostali z celého sveta.

Pre kráľovnú Alžbetu II. to bude už šieste pravnúča, pripomína DPA. Bábätko bude piate v poradí na britský kráľovský trón - po starom otcovi Charlesovi, otcovi Williamovi, bratovi Georgeovi a sestre Charlotte. Strýko, princ Harry, sa tak z piateho posunie na šieste miesto.