Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

British Airways aj dnes rušila lety, chaos v Londýne pretrvával

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spoločnosť sa zotavuje zo sobotňajšieho globálneho výpadku svojho počítačového systému.

Londýn 28. mája (TASR) - Rušenie a meškanie letov spoločnosti British Airways (BA), ktorá sa zotavuje zo sobotňajšieho globálneho výpadku svojho počítačového systému, dnes pretrvávali. Generálny riaditeľ spoločnosti Alex Cruz sa cestujúcim za tento chaos na Twitteri ospravedlnil.



"Viem, že to je hrozné pre cestujúcich. Niektorí z vás zmeškali predĺžené voľno..., uviazli v lietadle a.... stratili svoju batožinu. Mnohí z vás trčali v dlhých radoch, keď čakali na informácie," napísal.

Rozvrh letov BA dnes zasiahol "dominový efekt", keďže lietadlá a posádky spoločnosti uviazli v sobotu po celom svete.

Do 13.00 SELČ bolo dnes zrušených iba na londýnskom letisku Heathrow najmenej 60 letov a rovnaký počet meškal 50 a viac minút.

Najväčšia britská spoločnosť naďalej varovala cestujúcich, aby nechodili na letiská, ak nemajú rezervované letenky. Vzhľadom na veľké počty ľudí uviaznutých na letisku Londýn-Heathrow sa obchodom na letisku minulo všetko jedlo, napísala anglická tlačová agentúra PA. Napriek zložitosti situácie došlo dnes k zlepšeniu oproti sobote, kedy boli zrušené všetky lety PA z letísk Londýn-Heathrow a Londýn-Gatwick.

Dotknutí cestujúci sa ponosovali na sociálnych sieťach, kritizovali najmä chýbajúcu komunikáciu zo strany spoločnosti. Podľa cestujúcich na letisku Londýn-Gatwick tam nebol nik z BA, kto by ich informoval o vývoji situácie a na telefonáty na servisné linky BA nik nereagoval.

Cruz vo vyhlásení na Twitteri uviedol, že zákazníkom umožnia, aby si letenky za zrušené lety nechali preplatiť alebo si zarezervovali nové termíny letu a to až do konca novembra. Webová stránka BA upozorňovala zákazníkov, aby si odkladali účtenky za náklady na stravovanie, dopravu a ubytovanie počas uvedeného chaosu, ktoré museli uhradiť.