Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Britská polícia zatkla štvrtého podozrivého z vraždy imáma

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Imáma Arwaního našli 7. apríla so strelnou ranou v hrudi na sedadle jeho auta.

Londýn 19. apríla (TASR) - Britská polícia zatkla štvrtú podozrivú osobu v súvislosti s vraždou sýrskeho duchovného v exile Abdula Hadího Arwaního, ku ktorej došlo minulý týždeň v Londýne. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na britskú políciu.

Ešte v piatok došlo k zadržaniu štvrtej podozrivej osoby, 36-ročného muža, ktorý mal údajne naplánovať Arwaního vraždu. Londýnska Metropolitná polícia však potvrdila, že podozrivú osobu dnes prepustili na kauciu.

Britská polícia zatkla minulý týždeň aj 61-ročného muža a 53-ročnú ženu zo severozápadnej časti Londýna vzhľadom na podozrenia z bližšie neurčených priestupkov, ktoré mali súvisieť s terorizmom.

Zmienený 61-ročný muž bol pritom v minulosti obvinený z plánovania vraždy. Britské médiá túto osobu identifikovali ako moslimského zakladateľa a predstaveného mešity, ktorej bývalým imámom bol aj zavraždený Arwaní.

Arwaního našli 7. apríla so strelnou ranou v hrudi na sedadle jeho auta. Z vraždy tohto duchovného sýrskeho pôvodu obvinili v utorok úrady 36-ročného Leslieho Coopera, ktorý údajne Arwaního zastrelil niekoľkými ranami do hrude.

Vyšetrovaním incidentu bolo poverené protiteroristické oddelenie Metropolitnej polície v Londýne.

Arwaního dcéra pre londýnsky večerník Evening Standard uviedla, že jej otec otvorene kritizoval režim sýrskeho prezidenta Bašára Asada, avšak rodina nepredpokladá, že by táto skutočnosť mohla byť motívom jeho zavraždenia.