Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Britská vláda zakáže prenajímať ubytovanie ilegálnym imigrantom

Na archívne snímke David Cameron. Foto: TASR/AP

Podľa ministra pre komunity je Británia odhodlaná posvietiť si na nečestných prenajímateľov nehnuteľností, ktorí zarábajú na nelegálnych prisťahovalcoch.

Londýn 3. augusta (TASR) - Britská vláda plánuje požadovať od prenajímateľov nehnuteľností, aby vysťahovali alebo neposkytovali ubytovanie migrantom alebo žiadateľom o azyl, ktorí nemajú povolenie na pobyt v Británii. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Prenajímatelia alebo majitelia nehnuteľností, ktorí odmietnu vysťahovať migrantov nedisponujúcich právom na pobyt v Británii alebo si riadne nepreveria ich štatút, môžu čeliť trestnému stíhaniu a trestom odňatia slobody až na päť rokov, uviedol minister pre komunity Greg Clark.

"Sme odhodlaní posvietiť si na nečestných prenajímateľov nehnuteľností, ktorí zarábajú na nelegálnych prisťahovalcoch - využívajú zraniteľných ľudí a podkopávajú náš prisťahovalecký systém," povedal Clark. "V budúcnosti budeme od majiteľov nehnuteľností vyžadovať, aby si preverili, či majú ľudia, ktorým svoje nehnuteľnosti prenajímajú, zákonné oprávnenie na pobyt v krajine," dodal.

Podľa vlády bude nariadenie týkajúce sa prenajímateľov nehnuteľností súčasťou nového zákona o prisťahovalcoch, ktorý ešte väčšmi sťaží pôsobenie nelegálnych prisťahovalcov v Británii.