Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Britskí labouristi podporili zotrvanie v jednotnom trhu EÚ po brexite

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ako oznámila Labouristická strana, vystúpenie Británie z jednotného trhu EÚ ihneď po marci 2019, na ktorom trvá vládnuca Konzervatívna strana, by bola "zbytočná" a "veľmi riziková cesta".

Londýn 27. augusta (TASR) - Hlavná britská opozičná strana dnes oznámila, že v čase "prechodného obdobia" po brexite podporí zotrvanie Spojeného kráľovstva v jednotnom trhu Európskej únie a v colnej únii.

Ako oznámila Labouristická strana, vystúpenie Británie z jednotného trhu EÚ ihneď po marci 2019, kedy je dátum oficiálneho brexitu, na ktorom trvá vládnuca Konzervatívna strana, by bola "zbytočná" a "veľmi riziková cesta".

Labouristický tieňový minister pre brexit Keir Starmer zdôraznil, že jeho strana chce, aby Británia ostala pri dodržiavaní podmienok svojho súčasného členstva v EÚ aj počas nešpecifikovaného prechodného obdobia až po konečný prechod na nové vzťahy EÚ-Británia.

Labouristi by tiež nechali celkovo otvorenú aj možnosť zotrvania Británie v jednotnom trhu EÚ a v spoločnej colnej únii, dodal Starmer.