Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 6. jún 2024Meniny má Norbert
< sekcia Zahraničie

Britský princ William navštívil tehotnú Kate v nemocnici

Britský princ William Foto: TASR/AP

Vojvodkyňa z Cambridge trpí vážnou formou rannej nevoľnosti.

Londýn 4. decembra (TASR) - Manželka princa Williama, vojvodkyňa z Cambridge, "sa cíti lepšie" po svojej hospitalizácii pre silné ranné nevoľnosti, ktoré súvisia s jej tehotenstvom. Oznámil to dnes menom princa Palác sv. Jakuba. Uviedol, že Kate aj jej manžel sú "nesmierne vďační za želania všetkého dobrého, ktoré dostali".

Iba zopár minút predtým vyšiel z nemocnice po šesťhodinovej návšteve Kate s úsmevom na tvári princ William. S reportérmi z celého sveta, ktorí sa utáborili pred Nemocnicou kráľa Eduarda VII., však nehovoril, uviedla agentúra DPA.

Kate hospitalizovali v pondelok po tom, ako s Williamom strávila víkend s jej rodičmi, Michaelom a Carole Middletonovcami v Berkshire. Palác zverejnil tehotenstvo 30-ročnej Kate v pondelok pred uplynutím zvyčajnej 12-týždňovej lehoty pre silnú nevoľnosť, vracanie, úbytok na váhe a dehydratáciu Kate. Dnes videli reportéri odchádzať z nemocnice dvoch kráľovských lekárov. Očakáva sa, že tam Kate zostane niekoľko dní. Dostáva vnútrožilovo výživu a tabletky proti nevoľnosti.

Britské noviny naznačili, že by mohla čakať dvojičky, keďže jej forma mimoriadne silnej rannej nevoľnosti často sprevádza práve viacnásobné tehotenstvá. Britské stávkové kancelárie už začali prijímať tipy na meno nádejného kráľovského potomka, jeho pôrodnú váhu a dokonca aj farbu vlasov.

Williamovi a Kate prichádzajú blahoželania z celého sveta, čo dokazuje medzinárodnú popularitu páru, ktorý uzavrel manželstvo v apríli 2011.