Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Bruseli sú už druhý deň protesty proti úspornej politike vlády

Demonštranti a odborári držia transparenty a vykrikujú slogany počas ďalšej demonštrácie proti úsporným opatreniam belgickej vlády v Bruseli 30. marca 2015. V nedeľu demonštrovalo v belgickej metropole proti vládnej politike okolo 17.000 ľudí. Dnes sa v Bruseli očakáva 7000 demonštrantov a nie je vylúčené ani narušenie plynulosti verejnej mestskej a prímestskej dopravy. Foto: TASR/AP

Účastníci protestu vyzvali kompetentných, aby zasiahli proti spreneverám a zaviedli vyššie dane pre bohatých.

Brusel 30. marca (TASR) - Tisícky demonštrantov a príslušníkov odborových organizácií protestovali dnes v Bruseli už druhý deň proti úspornej politike belgickej vlády. Informovala o tom agentúra AP.

Demonštranti, ktorí sa dožadovali zmeny kurzu pravicovej vlády a prerozdelenia bremena šetriacich opatrení spravodlivo medzi všetkých, boli v uliciach Bruselu vystavení silnému vetru a lejaku. Účastníci protestu vyzvali kompetentných, aby zasiahli proti spreneverám a zaviedli vyššie dane pre bohatých.

Pozrite si celú fotogalériu z protestov:


Protestujúci podrobili kritike najmä opatrenia vlády premiéra Charlesa Michela - napríklad predĺženie veku odchodu do dôchodku, obmedzenia sociálnych služieb, predĺženie pracovnej doby, zmrazenie automatického zvyšovania miezd v závislosti od inflácie či škrty vo verejnom sektore.

Na proteste proti sociálnej nespravodlivosti sa v nedeľu v Bruseli zišlo zhruba 15.000 Belgičanov.