Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Predvianočný Brusel ponúka turistom mnohé atrakcie

Brusel Foto: Facebook

Na svetelnú šou na hlavnom námestí si mnohí návštevníci radi počkajú do zotmenia.

Brusel 22. decembra (TASR) – Bohato a nápadito vyzdobený predvianočný Brusel ponúka turistom mnoho rôznych atrakcií. Uviedla to Ľubica Gálisová, prezidentka Fóra pre pomoc starším z Prievidze, ktorá pred niekoľkými dňami toto mesto navštívila. V Európskom parlamente sa totiž zúčastnila na medzinárodnej konferencii o právach seniorov. Našla si však čas aj na prehliadku vianočného Bruselu, čo je podľa nej úžasným zážitkom.

"Na hlavnom námestí - Grand Platz je napríklad veľká svetelná šou, na ktorú si mnohí návštevníci radi počkajú do zotmenia. Dovtedy môžu obdivovať možno aj tridsať metrov vysoký vianočný strom. Nechýba betlehem so živými zvieratami, takmer na každej ulici v centre mesta sú vianočné trhy. V stánkoch ponúkajú suveníry, vianočné ozdoby, blikajúce osvetlenie, ale možno tu ochutnať aj rôzne kulinárske špeciality. Nechýbajú klasické kolotoče a ďalšie atrakcie pre deti i dospelých," priblížila.

Sviatočnú náladu podľa Gálisovej cítiť v Bruseli na každom kroku. Aj okolie najznámejšej bruselskej sošky, cikajúci chlapček, má sviatočnú výzdobu. Je neustále v obliehaní turistov, ktorí si ho fotografujú a filmujú na pamiatku. Malé obchodíky ponúkajú chlapčeka v rôznych podobách a zhotoveného zo všakovakého materiálu, vrátane marcipánu či čokolády. Chlapček pomáha predávať tradičné wafle, ale nachádza sa aj na obaloch ručne vyrábaných praliniek a čokoládok. Tie sú pravdepodobne aj najčastejším vianočným darčekom.