Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Brusel znížil stupeň výstrahy pred útokmi teroristov na druhý najvyšší

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Bezpečnostné opatrenia v Belgicku, najmä v Bruseli, boli po teroristických atentátov v Paríži z 13. novembra výrazne posilnené.

Brusel 26. novembra (TASR) - Belgicko znížilo dnes stupeň výstrahy pred teroristickými útokmi v metropole Brusel zo štvrtého - najvyššieho - na tretí, ktorý platí aj ostatných častiach krajiny. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na belgické úrady.



Bezpečnostné opatrenia v Belgicku, najmä v Bruseli, boli po teroristických atentátov v Paríži z 13. novembra výrazne posilnené. V uliciach hliadkujú vojaci so samopalmi, policajné jednotky sú rozmiestnené pred školami a na staniciach metra, ktoré už medzitým opäť otvorili. Veľké múzeá sú stále zavreté, reštaurácie a bary najmä v centre mesta sa sťažujú na prudký úbytok zákazníkov, pokles klientov hlásia aj bruselské hotely.

Stále pokračujú aj operácie belgických poriadkových síl zamerané na vypátranie teroristov na úteku. Hľadaní sú najmä Salah Abdeslam a Mohamed Abrini, ktorí sa mali zúčastniť na útokoch v Paríži.