Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Bruselská polícia má v rukách ďalších podozrivých z podpory terorizmu

Belgická polícia Foto: TASR/AP

Brusel sa vlani 22. marca stal tiež dejiskom koordinovaných teroristických útokov.

Brusel 11. januára (TASR) - Dvoch ďalších podozrivých zadržali belgické bezpečnostné zložky v súvislosti s teroristickými útokmi v Paríži z 13. novembra 2015, ktoré si vyžiadali celkove 130 obetí na životoch. Informovala o tom dnes belgická federálna prokuratúra.

Podľa tohto zdroja došlo k zadržaniu podozrivých v rámci domovej prehliadky v Bruseli, o prípadnom uvalení vyšetrovacej väzby by mala v krátkom čase rozhodnúť justícia. Orgány prokuratúry s odvolaním sa na pokračujúce vyšetrovanie žiadne ďalšie podrobnosti neuviedli.

Podľa informácií periodika La Derniére Heure podozriví poskytli logistickú pomoc bratom Bakraouiovcom. Nemenované zdroje informovali o tom, že mali sprostredkovať odkazy medzi členmi teroristickej bunky.

Brusel sa vlani 22. marca stal tiež dejiskom koordinovaných teroristických útokov, na ktorých sa spolupodieľali spomínaní súrodenci a ktoré si na medzinárodnom letisku Zaventem a stanici metra Maalbeek/Maelbeek vyžiadali 32 obetí.

K útokom v Paríži i Bruseli sa prihlásili džihádisti z organizácie Islamský štát, pričom podľa vyšetrovateľov jestvuje preukázané prepojenie medzi plánovačmi i realizátormi týchto teroristických akcií.