Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Bruselská polícia spustila paľbu na vozidlo na predmestí Molenbeek

Policajné auto blokuje cestu na predmestí Molenbeek v Bruseli 8. augusta 2017. Foto: TASR/AP

Hlavné mesto Belgicka Brusel je v stave vysokej pohotovosti od samovražedných útokov z roku 2016, pri ktorých bolo zabitých 32 ľudí.


Brusel 8. augusta (TASR) - Bruselská polícia spustila dnes po rýchlej naháňačke streľbu na auto na predmestí Molenbeek a jeho vodič následne policajtom povedal, že vo vnútri sa nachádzajú výbušniny.

Hovorkyňa bruselskej prokuratúry Ine Van Wymerschová dnes popoludní pre tlačovú agentúru Associated Press (AP) uviedla, že polícia vystrelila na auto raz. Počas naháňačky sa podľa jej slov dostalo do dvoch kolízií.

"Keď policajti vodiča vytiahli von, okamžite povedal, že vo vnútri sú výbušniny," informovala Van Wymerschová.

Muž bol podľa hovorkyne sám a nikto neutrpel zranenia.

Na miesto privolali armádnych odborníkov na zneškodňovanie bômb a polícia celú oblasť uzavrela, pričom množstvo ľudí muselo preventívne zostať v neďalekých obchodoch, doplnila Van Wymerschová.

Hovorkyňa bruselskej polície Dorothée Cattrysseová oznámila, že v obchodoch sa zdržiava 400 až 500 ľudí.

Hlavné mesto Belgicka Brusel je v stave vysokej pohotovosti od samovražedných útokov z roku 2016, pri ktorých bolo zabitých 32 ľudí. Mnoho podozrivých, spájaných s týmito útokmi a s masakrom v Paríži z novembra 2015, žilo práve vo štvrti Molenbeek alebo tadiaľ prešlo.