Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pri zrážke dvoch súprav metra v Budapešti sa zranilo 15 ľudí

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Päť ľudí utrpelo pri nehode, ku ktorej došlo neďaleko jednej zo staníc na trati č. 2 podzemnej železnice, ťažšie zranenia.

Budapešť 5. novembra (TASR) - Po dnešnej zrážke dvoch súprav budapeštianskeho metra, ku ktorej došlo v rannej dopravnej špičke, nie je nikto zo zranených v ohrození života. Informáciu zverejnil večer prvý program verejnoprávnej maďarskej televízie M1.

Päť ľudí utrpelo pri nehode, ku ktorej došlo neďaleko jednej zo staníc na trati č. 2 podzemnej železnice, ťažšie zranenia, ďalších desať osôb vyviazlo so zraneniami ľahšieho charakteru.

Budapeštianska polícia vyšetruje prípad pre podozrenie z deliktu spôsobenia železničného nešťastia, pričom príslušný odbor jej veliteľstva začal stíhanie voči neznámym páchateľom.

Prokuratúra hlavného mesta Maďarska takisto koná vo veci, pričom si vyžiadala už audiozáznamy komunikácie medzi personálom oboch súprav a dispečermi prevádzky metra, ako aj záznamy kamier, ktoré by mohli vniesť svetlo do objasnenia príčin zrážky.

Z doterajších poznatkov vyšetrovania sa javí ako pravdepodobná príčina zlyhanie ľudského faktora, pretože nič nenaznačuje zlyhaniu techniky, aj brzdné systémy boli v oboch súpravách v poriadku.