Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Budapešť sa pripravuje na vyzdvihnutie bomby z Dunaja

Maďarská polícia uzatvorila v noci na utorok 3. júla 2018 v Budapešti okolie Alžbetinho mosta, pod ktorým našli v koryte Dunaja bombu z druhej svetovej vojny. Na snímke pyrotechnici pri lokalizovaní bomby. Foto: TASR - Eszter Asszonyi

Dočasne musia obyvatelia i návštevníci Budapešti rátať s uzavretím Alžbetinho mosta a viacerých nábrežných častí maďarskej metropoly.

Budapešť 4. júla (TASR) - V maďarskom hlavnom meste treba vo štvrtok 5. júla 2018 od 10.00 hod rátať s dopravnými obmedzeniami, informovalo v stredu večer na webe tamojšie policajné veliteľstvo.

Obmedzenia budú v priamej súvislosti s identifikáciou a vyzdvihnutím bomby z druhej svetovej vojny, ktorú nedávno objavili na dne Dunaja pri budínskom pilieri Alžbetinho mosta v centre mesta.

Dočasne musia obyvatelia i návštevníci Budapešti rátať s uzavretím spomínaného mosta, viacerých nábrežných častí maďarskej metropoly, a to v Budíne i Pešti, i viacerých cestných komunikácií. Navyše dôjde aj k evakuácii viacerých budov.

Lodná doprava by mala byť obmedzená už od štvrtej hodiny rannej pravdepodobne do asi 10.00 hod, keď ju na stanovenom úseku dočasne pozastavia.